Peruttu: Jokkmokkin markkinat kutsuvat 4.–6.2.

12.01.2022 klo 10:22
Lähde mukaan perinteisille saamelaismarkkinoille

Mukavaa vuoden 2022 alkua pohjoisen nordisteille!

Kuten kaikki tiedämme koronapandemia piinaa meitä edelleen – tällä kertaa omikron-variantin muodossa.
Onneksi lähes kaikilla on jo ainakin kaksi rokotetta ja monilla jo kolme, joten viranomaistietojen mukaan omikroniin sairastuessaankin sen voi saada tavallisesti aika lievänä influenssana. Jokainen tietysti harkitsee omalta kohdaltaan, mihin tilaisuuksiin on valmis osallistumaan. Pohjola-Norden pyrkii järjestämään jäseniään kiinnostavaa toimintaa ja eri matkat ovat osa tapahtumiamme.

JOKKMOKKS MARKNAD / JÅHKÅMÅHKE MÁRNÁNA - https://jokkmokksmarknad.se/

Matka Jokkmokkin markkinoille 4.–6. helmikuuta on ensimmäinen suunniteltu tapahtuma Pohjola-Nordenin Pohjois-Suomen tarjonnassa. Olemme käyneet neuvottelut vastuullisen matkan järjestäjän Saaga Travelin kanssa mahdollisuudesta järjestää matka näissä oloissa ja tulleet siihen tulokseen, että se toteutetaan, jos saamme tarpeellisen määrän osanottajia. Ruotsiin pääsee tämän hetken tietojen mukaan, kun on esittää voimassa oleva koronapassi (18 v. ja vanhemmat) tai todistus sairastetusta koronasta. Bussimme lähtee Oulusta, mutta mukaan voi liittyä matkan varrelta mm. Kemissä ja Torniossa.

EDULLISEN MATKAPAKETTIMME HINTA: 180 euroa jäsenet – 220 euroa ei-jäsenet

ILMOITTAUTUMISET 24.1.2022 MENNESSÄ tästä:
https://www.lyyti.in/Matka_Jokkmokkin_Markkinoille_2641

Matkapakettimme sisältää: Bussimatkan Jokkmokkiin ja takaisin, 2 hotelliyötä aamiaisineen, perjantaina Elite Stadshotellet/Luleå ja lauantaina Hotel Bodensia/Boden, lauantaisen Jokkmokkin markkinavierailun lisäksi mm. sunnuntaina käynti Havremagasinet-taidemuseossa Bodenissa: https://havremagasinet.se/
ja valinnaisena lisäksi jäsenhintaan 20€/lippu perjantaina klo 19.00 joko Norrbottensteaternin näytelmä: ”Broarna i Madison County”
https://norrbottensteatern.se/ung-scen-norr/vara-forestallningar/544--broarna-i-madison-county
tai Oulu Sinfonian vierailu Luulajan kulttuuritalolla. Ohjelmistossa mm. Dmitri Šostakovitšin ensimmäinen sellokonsertto ja Jean Sibeliuksen ”Satu”. Katsojalta vaaditaan lipun lisäksi koronapassi ja henkilötodistus. https://www.kulturenshus.com/evenemang/klassiska-serien-norrbottens-kammarorkester-moter-oulu-sinfonia/

Aikataulu:

pe. 4.2. klo 14.00 Lähtö Oulun linja-autoasemalta Saaga Travelin bussilla, Kemin linja-autoasema 15.30, Tornio-Haaparanta matkakeskus 16.00 (Suomen aikaa). Saapuminen Luulajaan n. 17.00 Ruotsin aikaa. Majoittuminen ja tutustumista Luulajaan, vaihtoehtoisesti teatteria tai sinfoniaa klo 19.00 alkaen.

la. 5.2. Aamiainen hotellissa ja lähtö Jokkmokkiin, matkalla tutustumme Haradsin kylässä eksoottiseen Tree-hotelliin, jonka hotellihuoneet sijaitsevat puissa ja jossa kuulemma myös maailman kuuluisuudet käyvät rentoutumassa. Vietämme loppupäivän Jokkmokkin markkinoilla ja yöksi palaamme Bodeniin nukkumaan.

Su. 6.2. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Havremagasinet-taidemuseoon ja paluumatkalla pistäydymme myös Gammelstadissa, yhdessä maailman perintökohteista. Paluu kotiin sunnuntai-illaksi.

Oulun Pohjola-Norden vastaa järjestelyistä ja lähettää laskun ilmoittautuneille 24.1. jälkeen.
Matkaa ei luonnollisesti toteuteta, jos koronatilanne ei sitä sallisi. 

PS. Matkalle mukaan Pohjola-Norden Pohjois-Suomi musta T-paita nelivärilogolla, eri hajakokoja löytyy
Tilaukset ennen matkaa: jarkko.valikangas@gmail.com tai puhelimitse 0400 912 898 sekä maksu paidasta Oulun Pohjola-Norden ry:n tilille FI84 2050 2100 0559 13, ILMOITA tilatessasi KOKO-toive.

Ystävällisin terveisin | Med vänlig hälsning

Asko Pietarila
Projektipäällikkö | Projektledare

Pohjola-Norden
Pohjola-Keskus | Norden-Center
Sepänkatu 9B, 90100 Oulu
+358 505496444

Kuva: Kirsti Reskalenko