KARJASILLALTA KALOTTIIN!

28.03.2022 klo 18:16
Oulun Pohjola-Norden ry valitsi asiantuntija Jukka Ollin vuoden nordistiksi 2021 menestyksekkäästä työstä Ruotsia ja Norjaa koskevissa asioissa.

Oulun kauniissa Karjasillan puutalokaupuginosassa varttunut Jukka Olli (s. 1961) lähti ylioppilaaksi tulonsa jälkeen töihin Ruotsin Trollhättanin Saabin tehtaalle. Viikko hitsaushommia riitti, ja nuori mies hakeutui Luulajan Teknilliseen Yliopistoon.  Sieltä hän valmistui insinööriksi (siviili-insinööri, kone- ja tuotantotekniikka/talous) v. 1986.

Seurasi lukuisia työpaikkoja, kuten Saab-Scania Luleå, Volvo, LOB Mekan, Aurorum Teknikbyn Ab, Narvikissa hän osallistui uuden sataman suunnitteluun ja Kiirunassa kaupungin siirtohankkeisiin. Oman yrityksen Olli perusti v. 2000 (Business Management), toiminta jatkuu yhä. Vuonna 2011 hänet valittiin Business Oulun seniori neuvonantajaksi,  Ruotsin ja Norjan bisneksiin. Yhteistyökumppaneita ovat Göteborg, Tukholma ja Luulaja. Keskeinen asia on yhdessä Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin kanssa löytää tarpeeksi työntekijöitä erilaisiin projekteihin molemmin puolin rajaa.

Sekä eurooppalaisissa että pohjosmaisissa monipuolisissa työtehtävissä luontevasti toimiminen edellyttää moninasta kielitaitoa. CV:ssään Olli mainitsee puhuvansa ja kirjoittavansa äidinkielensä lisäksi sujuvaa englantia, norjaa ja ruotsia sekä jonkin verran saksaa. Kotipaikka Jukka Ollilla on Ruotsin Överkalixissa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi kaksi aikuista lasta. Kansalaisuudekseen hän mainitsee myös Ruotsin. Harrastuksista mainittakoon mm. Rotary-toiminta ja Fair Sport 4 All - eettinen ja moraalinen yhdistys.

Teksti: Ulla Haverinen, FM, Oulu

Kuva: Asko Pietarila